Cupfighters van EHC/Heuts 3

/

EHC 3 vs. Eijsden 4
3* –  3 (*= door na penalty’s)

Na de klinkende overwinning van afgelopen zondag uit bij Kakertse Boys 2 (1-8) moesten de mannen van EHC 3, onder leiding van Rick Meerveld, dinsdagavond wederom de kicksen aantrekken. Echter nu stond er een tegenstander van een heel ander kaliber tegenover de mannen op het veld, namelijk Eijsden 4. Eijsden staat in hun eigen competitie zonder puntverlies bovenaan met 63 doelpunten voor en pas 12 doelpunten tegen en zij stevenen hierdoor ongenaakbaar af op het kampioenschap.

Met deze informatie en kijkend naar de strijders die hij ter beschikking heeft, dacht Rick Meerveld weer iets uit de hoge hoed te kunnen toveren om Eijsden het vuur aan de schenen te kunnen leggen. Door de afwezigheid van een aantal spelers was Rick wel genoodzaakt om het elftal op een aantal plekken te wijzigen.

Wetende dat deze topwedstrijd druk bezocht zou gaan worden was het nog even spannend of de wedstrijd überhaupt kon doorgaan i.v.m. het heersende coronavirus. Volgens het RIVM mogen er geen evenementen doorgaan waar meer dan duizend personen bij betrokken zijn. Mede hierdoor was EHC genoodzaakt om de kaartverkoop terug te dringen naar 900 kaarten. Hierdoor heeft EHC helaas een groot aantal trouwe supporters van EHC 3 moeten teleurstellen.

Dan is het zo ver…
Bij een aangename temperatuur, maar wel met wat motregen, floot KNVB scheidsrechter De Rooy klokslag 20:00 uur voor het startsignaal. De thuisploeg mocht beginnen met de aftrap, maar Eijsden liet er geen gras over groeien en zette EHC direct onder druk. EHC wist zich hier niet onderuit te voetballen en moest het initiatief dan ook aan Eijsden laten. Eijsden liet het balletje met een aardig tempo lopen en dat resulteerde in een aantal speldenprikken. Mark Dost was deze wedstrijd in de basis begonnen en heeft zijn maximaal aantal te spelen minuten weer weten te behalen. Hij werd door deze topprestatie dan ook in de 6de minuut gewisseld. Rick Meerveld (trainer) had onder zijn 3-delig EHC kostuum ook wedstrijdkledij aangetrokken en verbaasde menigeen door zichzelf in te brengen. Eijsden had hier natuurlijk geen boodschap aan en dit resulteerde al vrij snel in de 0-1 en 0-2. Daar stond EHC… 25 minuten gespeeld en 0-2 op het scorebord. Alsof dat nog niet erg genoeg was viel Rick Meerveld ook nog uit en moest Mister Boels, aka Roy Senden, aan de bak. Maar EHC bleef niet bij de pakken neerzitten en probeerde hoger en opportunistischer te spelen. Na een goede pass van achteruit was Feddo Mobers er als de kippen bij om dit kansje te benutten. BAM 1-2! Na dit doelpunt kwam het vertrouwen terug in de ploeg en begon iedereen voor elkaar een metertje meer te lopen. EHC probeerde Eijsden nu vast te zetten op eigen helft en met een laatste strohalm net voor rust weet EHC er nog een hoekschop uit te persen. Deze strak aangemeten hoekschop werd door Sebastiaan Al, met zijn nieuwe Jason Statham coupe, feilloos tegen touwen aan gekopt. BAM 2-2, we are back!

De leidsman floot vrijwel direct na het doelpunt voor rust, de mannen van EHC konden wel een theetje gebruiken. In de rust bleek Rick Tubee ook nog wat mietjes gedrag te vertonen en moest gewisseld worden voor Dave Kersten. Na wat oppeppende woorden van Rick Meerveld (lees: 2 kratten pils na de wedstrijd bij winst) was EHC weer in staat om ten strijde te trekken.

In de tweede helft was het wederom Eijsden dat het betere van het spel had. In de 65ste minuut kreeg de links buiten van Eijsden de bal en kwam, op zijn Arjen Robbens, naar binnen. Hij wist de bal met wat hulp van de wind snoeihard in de lange hoek te peren. 2-3 en de mannen van EHC moesten weer aan de bak. Na 65 minuten was het de grensrechter van EHC die de 4-2 voor Eijsden afvlagde voor buitenspel. In de 70ste minuut kreeg EHC weer een domper te verduren omdat Collin Rekers met een blessure het veld moest verlaten. Kijkend naar de bank van EHC was alleen de licht geblesseerde Rick Meerveld nog over die in het veld kon komen. De laatste 20 minuten probeerde EHC van alles om de 3-3 te maken, maar lukte het telkens net niet. TOT DAT… er een overtreding werd gemaakt aan de zijlijn vlak voor de dug-out van Eijsden. EHC kon nu met het hele team het 16 metergebied van Eijsden in vliegen. Met Rick Wensink achter de bal en een strak aangemeten voorzet was het wederom Sebastiaan Al, met zijn aanvallende kopkwaliteiten, die EHC naast Eijsden wist te koppen. 3-3 en nog 5 minuten te spelen. Er was nog geen minuut verstreken en EHC kwam aan de zijkant door en wist Feddo Mobers vrij voor goal te zetten. Echter werd hij door een harde sliding in het 16 metergebied, met enkel en al, overhoop gebeukt en kon de leidsman maar een ding doen… PINGEL! Na enkele minuten overleg was er niemand zeker van zijn zaak en nam Rick Wensink het initiatief. Echter door de harde wind en vele lichtflitsen van alle cameraploegen achter het doel, wist Rick dit buitenkansje helaas niet te verzilveren en zal er na 90 minuten een penaltyserie volgen.

Tijdens de penaltyserie bleek EHC 3 een eigen Tim Krul in huis te hebben die katachtig de eerste penalty wist te pareren. Sebastiaan Al wist zijn hattrick te maken en schoot EHC naar 1-0. Lars Kuipers van EHC wist de tegenstander zo gek te maken in het doel, dat hij niet eens het doel wist te raken. Over! Toen was het aan Ivo Wijnen, de veteraan in spe, om EHC op 2-0 te schieten. Dit bleek een koud kunstje. Eijsden schoot vervolgens hun 1ste pingel binnen, 2-1. Davey Goverde zette vervolgens met zijn gouden linkerbeen EHC op 3-1. Eijsden schoot vervolgens de 3-2 binnen. Nu kon good old Ricky Meerveld zijn ploeg naar de volgende ronde schieten. Met een wat verkrampt gezicht vanwege de blessure, wist Meerveld vol overtuiging de bal tegen de touwen aan te schieten. Hierop volgde een groot vreugde feest midden op het veld waarna de mannen van Eijsden ons sportief feliciteerden.

Het was een enerverende bekerthriller op sportpark De Dem, aldus Tom Hanssen, die de wedstrijd intensief volgde onder het genot van een mangotheetje vanuit de skyboy in de kantine. “Dit zijn de wedstrijden waarvoor je naar het sportpark komt en ik ben hartstikke trots op de mannen van EHC 3 met deze uitstekende prestatie. Ze tonen wederom echte cupfighters te zijn!”. De volgende tegenstander in het bekertoernooi is BSV Limburgia uit Brunssum. Dit zijn zorgen voor later, de mannen gaan nu eerst de verdiende kratjes Jupiler meester maken.

Man of the match: Sebastiaan Al.