Slide background

Vebego Kembit G(enieten) Toernooi - 11 Juni 2017

Vebego Kembit G(enieten) Toernooi

Het voetbal voor minder valide sporters heeft bij EHC/Heuts de afgelopen jaren een grote vlucht gemaakt. Onder de inspirerende impulsen van Jos Linsen en Hans Tubee is het G voetbal uitgegroeid tot een volwassen afdeling binnen onze vereniging. De G teams worden ondersteund door een groep enthousiaste ouders die allen bereid zijn een handje mee te helpen. Er spelen twee teams in competitie en daarnaast zijn er nog enkele spelers die alleen reactief trainen.
EHC/Heuts draagt de minder valide sporters een warm hart toe. De jonge mannen en meisjes beleven de voetbalsport met een enorme passie. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk en overal waar de teams verschijnen is er een leuke sfeer. Meedoen is belangrijker dan winnen, het plezier staat voorop. Desondanks nemen de spelers hun sport serieus. De trainingsopkomst is hoog en tijdens de wedstrijden wordt er met volle inzet gestreden.
Om het plezier bij onze G voetballer extra te ondersteunen heeft EHC/Heuts in 2011 voor het eerst een groot toernooi op sportpark De Dem georganiseerd: het G(enieten) toernooi. In het eerste jaar deden er al meteen negen teams mee. Het debuut is een groot succes, en al snel wordt duidelijk dat het toernooi een vervolg moet worden gegeven. Een groot aantal ouders, begeleiders en vrijwilligers hebben hier invulling aan gegeven. En het G(enieten) toernooi heeft nu al enkele succesvolle edities achter de rug. Het aantal deelnemende teams neemt elk seizoen verder toe. En heeft tevens een internationaal karakter gekregen door de deelname van meerdere Belgische en Duitse teams. Aan de versie van 2016 doen reeds 30 teams mee.

Genieten

Wat maakt dit Vebego Kembit G(enieten) toernooi nu zo bijzonder? De sfeer !!!!!
Al vroeg in de ochtend is het gezellige drukte als de teams zich melden bij de inschrijving. Met een kop koffie en een stevig stuk Limburgse vlaai worden alle vrijwilligers, begeleiders en spelers ontvangen. De stemming zit er dan al direct in. Alle spelers melden zich vervolgens voor de teamfoto's en de vriendschapsfoto. Op deze vriendschapsfoto staan alle deelnemende teams tezamen.
Onder aanvoering van een bekende Nederlandse trainer is er vervolgens een gezamenlijke warming-up. Een van deze trainers is bijvoorbeeld Ole Tobiasen. Tobiasen is voormalig Deens voetbal international en heeft gespeeld voor clubs zoals Ajax, AZ en Heerenveen. Het is een fantastisch gezicht als ruim twee honderd voetballers op synchrone wijze hun warming up afwerken. Het plezier straalt tijdens deze gezamenlijke activiteit van de spelers af.
Op halve velden strijden de minder valide spelers op een sportieve wijze om de hoogste eer. Sportiviteit en Genieten worden met hoofdletters geschreven. Het onderlinge contact tussen alle G spelers is een lust voor het oog. Tijdens de wedstrijden wordt er natuurlijk op het scherpst van de snede geschreven voor de overwinning, maar daarbuiten is het een groot feest. De spelers lunchen samen en genieten met elkaar van de frites en de BBQ.
Ook is er steevast een penaltybokaal. Een bekende doelman (meestal uit het betaalde voetbal) heeft het zwaar op deze dag. Hij wordt op de proef gesteld met meer dan twee honderd strafschoppen.

Iedereen is een winnaar

Uiteraard is iedere deelnemend team een winnaar. Daarom worden alle ploegen getrakteerd op een fraaie beker. De prijsuitreiking is in handen van een bekende Nederlandse profvoetballer. Zo zijn Rene Maessen en Rene Hofman al eens langs gekomen op sportpark De Dem om de prijzen te verstrekken.

Inschrijven

De volgende editie van het Vebego Kembit G(enieten) toernooi is op zondag 11 Juni 2017. Inschrijven is mogelijk door een mail te sturen aan Jos Linsen: joslinsen@live.nl
Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden.

Ondersteuning

Geen kosten om in te schrijven? En toch voor iedere deelnemer een persoonlijk geschenk, mooie prijzen, gezamenlijke lunch en BBQ? Dat is alleen maar mogelijk omdat dit initiatief wordt ondersteund door enkele belangrijke en sportminnende organisaties zoals Mediaan, Fagro, RMI, Dirk Kuyt Foundation, Fonds Gehandicaptensport en Fonds Limburgse Ambassadeurs in de Sport. Wij danken deze organisaties voor hun ondersteuning van dit prachtige evenement.

 

IMG_5773 IMG_5788 IMG_5796 IMG_5837
IMG_5832 IMG_5827 IMG_5860 IMG_6102
IMG_5891 IMG_5902 IMG_5975 IMG_5941
IMG_6120 IMG_6167 IMG_6245 IMG_6133

 

Laatste nieuws over Genieten toernooi