Voorlopig geen competitie.

/

Zoals iedereen wel weet, zijn woensdagavond 14 oktober de corona maatregelen verder aangescherpt. Ook onze vereniging heeft hiermee te maken en volgt de voorschriften van de KNVB en de gemeente Heerlen en dat betekent voorlopig GEEN competitie- of bekerwedstrijden voor iedereen. Wel mag er getraind worden en ook onderlinge “potjes” zijn toegestaan. Maar kijkers, ouders, supporters en publiek bij trainingen mag niet, kleedlokalen en douches zijn gesloten, evenals de kantine.

Voorlopig gelden deze, en nog veel meer maatregelen, voor zeker 4 weken, zo rond 10 november. Hieronder vind je in het kort de belangrijkste regels, voor meer uitleg kun je kijken op

knvb.nl/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal 

en op de site van de gemeente Heerlen, sportinheerlen.nl/nieuws

Belangrijk voor actieve voetballers:

Maatregelen per 14 oktober 22:00u:

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober wederom extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf woensdag 14 oktober 22:00u en gelden vooralsnog voor de komende vier weken. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

  • Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.